Parkeren airport Weeze

Airport Weeze is een luchthaven vanwaar veel Nederlanders vliegen naar toeristische bestemmingen. De luchthaven staat vooral bekend vanwege  de budgetvluchten. Lekker goedkoop op vakantie kan dus prima wanneer je vanaf Airport Weeze vertrekt. Wanneer je naar deze luchthaven gaat, dan zul je de auto natuurlijk ook ergens moeten parkeren.

Over Airport Weeze

Airport Weeze ligt over de grens bij Boxmeer in Duitsland en het is een luchthaven waar verschillende budgetmaatschappijen vandaan vliegen. Denk bijvoorbeeld aan prijsvechter RyanAir. Omdat het net over de grens ligt, is het bij veel toeristen een prima luchthaven om vandaan te vertrekken. Ongeveer de helft van de passagiers op Airport Weeze zijn Nederlanders. Er is slechts één landingsbaan op het vliegveld aanwezig. Het beste kun je naar Airport met de auto. Met het openbaar vervoer kun je er een stuk minder gemakkelijk komen.

Parkeren op Airport Weeze

Bij Airport Weeze zijn twee parkeerplaatsen waar je kunt staan. Deze zijn onbemand en je moet ervoor betalen. P1 zit vlakbij de ingang van de luchthaven en is wat duurder dan P2, die net wat verder weg is. Beide parkeerplaatsen zijn op loopafstand van de luchthaven vandaan. De kosten zijn erg afhankelijk van de tijd dat je weg bent. Voor één dag op de parkeerplaats P1 betaal je 18 euro en op P2 12 euro. Een week kost je bij P1 70 euro en bij P2 slechts 45 euro. Hoeveel je kwijt bent is dus vooral afhankelijk van de parkeerplaats waar je staat. Bij de parkeerplaatsen staan meerdere borden, zodat je precies weet wat het tarief is. Betalen kan bij één van de parkeerautomaten op de dag dat je weer vertrekt. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden, zoals met de pinpas, creditcard of cash.

Mindervaliden

Speciaal voor de minder validen zijn er op P1 een aantal plekken gereserveerd. Voor deze plekken geldt het tarief van P2. Deze kosten kunnen worden betaald bij het bureau van de parkeerservice. Deze vind je in de luchthaven zelf op de eerste verdieping. Je kunt hier komen met een lift.

Kiss and ride

Als je alleen maar iemand af wilt zetten op de luchthaven, dan is kiss and ride een goede mogelijkheid. Dit vind je vlak voor de ingang van de luchthaven en een auto mag hier maximaal drie minuten staan. Langer kan ook, maar dan moet je hier wel voor betalen bij de automaat.

Parkeerplatz Weeze

Wanneer je buiten de luchthaven wilt parkeren, dan kan dit ook. Een goede mogelijkheid is Parkeerplatz Weeze. Hier wordt gewerkt met het Valet Systeem. Dit houdt in dat je je auto en sleutels weggeeft aan een chauffeur die de wagen vervolgens op zijn plek zet. Een andere service hier is Valet Light, waarbij je eerst zelf de chauffeur ophaalt en dan naar de luchthaven rijdt. Als je eenmaal bent uitgestapt, dan zal de chauffeur zelf naar de parkeerplaats gaan en daar je auto neerzetten. Parkeerplatz Weeze is niet gratis, maar je weet wel zeker dat je auto veilig staat. Het is gebruikelijk hier vooraf voor te reserveren.